Kripto Para Piyasası

Yükleniyor...
USD/TRY 48,49 ↑ %0,03
EUR/TRY 56,41 ↑ %0,01
GBP/TRY 65,81 ↑ %0,02
BIST 100 14.393,85 ↓ %0,08
Altın (gr) 6.802,57 ↓ %0,90
USD/TRY 48,49 ↑ %0,03
EUR/TRY 56,41 ↑ %0,01
GBP/TRY 65,81 ↑ %0,02
BIST 100 14.393,85 ↓ %0,08
Altın (gr) 6.802,57 ↓ %0,90
USD/TRY 48,49 ↑ %0,03
EUR/TRY 56,41 ↑ %0,01
GBP/TRY 65,81 ↑ %0,02
BIST 100 14.393,85 ↓ %0,08
Altın (gr) 6.802,57 ↓ %0,90
USD/TRY 48,49 ↑ %0,03
EUR/TRY 56,41 ↑ %0,01
GBP/TRY 65,81 ↑ %0,02
BIST 100 14.393,85 ↓ %0,08
Altın (gr) 6.802,57 ↓ %0,90
SON DAKİKA
Dünya

Mesud Pezeşkiyan: Yakıt tasarrufu kapsamında devlete ait konferans salonları kapatılacak

ABD ile savaş Tahran yönetiminin ekonomik adımlarını ciddi bir şekilde kısıtlarken İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, elektrik üretiminde kullanılan yakıtın tasarrufu kapsamında devlete ait konferans salonları, yüzme havuzları ve binaların büyük bölümünün kapatılacağını söyledi.

Mesud Pezeşkiyan: Yakıt tasarrufu kapsamında devlete ait konferans salonları kapatılacak
Mesud Pezeşkiyan: Yakıt tasarrufu kapsamında devlete ait konferans salonları kapatılacak

ABD ile İran arasındaki savaş devam ediyor.

Son dönemde çatışmalarda kayda değer bir artış yaşanırken taraflar kalıcı barış konusunda somut bir adım atamadı.

ABD Başkanı Donald Trump, son açıklamasında ara seçim sonrasını işaret etti. 

Aylardır süregelen çatışmalar, iki ülkenin ekonomisini de derinden etkiledi. 

İran resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İçişleri, Petrol, Enerji ile Sanayi, Maden ve Ticaret bakanlıklarından yetkililerin katıldığı Yakıt Komitesi toplantısında konuştu.

"TASARRUF İÇİN KONFERANS SALONLARI KAPATILACAK"

Elektrik tüketim modelinin düzeltilmesinde hükümetin öncü olması gerektiğini belirten Pezeşkiyan, "Verimliliği artırmak ve yakıt tüketiminde tasarruf sağlamak amacıyla, krizin aşılması için devlete ait konferans salonlarının, yüzme havuzlarının ve binaların büyük bölümü kapatılacak veya birleştirilecek." dedi.

Pezeşkiyan, valilikler gibi kamu kurumlarının binalarında çatı tipi güneş panellerinin yaygınlaştırılmasının da gündemde olduğunu belirtti.

MEDYA İLE ANLATILMASI GEREKTİĞİNİ İFADE ETTİ

Mevcut yakıt ve enerji durumunun medya aracılığıyla kamuoyuna açık şekilde anlatılmasının önemini vurgulayan Pezeşkiyan, her bir vatandaşın ve üretim biriminin enerji tüketim modelinin düzeltilmesine katkı sağlaması gerektiğini ifade etti.

Pezeşkiyan, enerji yönetimi kültürünün toplumda yerleşmesi halinde yakıt yönetimi sürecinin de iyileştirilebileceğini kaydetti.

ÜLKEDEKİ ENERJİ SIKINTISI

İran’da son dönemde yaşanan peş peşe elektrik kesintilerinin temel nedeninin, termik santrallere yeterli yakıt sağlanamaması olduğu belirtiliyor.

Ülkenin elektrik üretiminin yüzde 86’dan fazlasını karşılayan termik santrallerde doğal gaz tedarikinin geçen yıllara göre azalması, buna karşılık sıvı yakıt stoklarının da ciddi biçimde gerilemesi elektrik üretimini olumsuz etkiliyor.

KIŞ AYI SERT GEÇEBİLİR

Soğuk hava nedeniyle konutlarda doğal gaz tüketiminin artmasının santrallere ayrılan gazı daha da azaltabileceği ve kış aylarında elektrik arzında daha ciddi sorunlar yaşanabileceği değerlendiriliyor.

Başkent Tahran'da gün aşırı​​​​​​​ 2 saat elektrik kesintisi uygulanırken, bir taraftan ABD savaşının enerji üretimi ve nakil hatlarına verdiği zarar, diğer taraftan enerji üretim ve dağıtım sisteminin geliştirilememesi ülkede enerji sorununun sürmesine neden oluyor.


Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

Kaynak: {Haber Merkezi}

Bu habere tepkini göster

Yorumlar 0

Yorum Yap

Yayınlanmaz
9 + 6 = ?

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yapın!