Suriye, iç savaştan bittikten sonra sadece siyasi değil ekonomi alanında da önemli adımlar atmaya devam ediyor.
Suriye Maliye Bakanı Muhammed Yusr Berniye, ülkesinin 1 Kasım 2026 itibarıyla Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası Grubu bünyesindeki Arap gruplarına resmen yeniden katıldığını bildirdi.
"ULUSLARARASI FİNANS KURULUŞLARINDAKİ VARLIĞI AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR GELİŞME"
Berniye, X sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı paylaşımda, bu adımın Suriye'nin uluslararası finans kuruluşlarındaki varlığını yeniden tesis etme sürecinde önemli bir gelişme olduğunu belirtti.
Söz konusu gelişmenin Arap ülkeleriyle koordinasyon ve iş birliğini güçlendirme, uluslararası ortaklıkları genişletme, Suriye'nin ekonomik toparlanmasını ve mali reform önceliklerini destekleme fırsatı sunduğunu ifade eden Berniye, iki kuruluşla iş birliğinin de genişletildiğini kaydetti.
Berniye, bu kapsamda IMF ile 4. madde istişarelerinin yeniden başlatılması için hazırlık yapıldığını, teknik yardım ve kapasite geliştirme programlarının yoğunlaştırılacağını aktardı.

SURİYE'NİN TOPARLANMA VE YENİDEN İMAR FONU KURULACAK
Dünya Bankası Grubu ortaklığında Suriye'nin Toparlanma ve Yeniden İmar Fonu'nun (START) kurulmasına yönelik çalışmaların da yürütüldüğünü belirten Berniye, bu adımların ülkenin uluslararası finans kuruluşlarıyla ilişkilerinin geliştirilmesine katkı sağlayacağını kaydetti.
Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)
Kaynak: {Haber Merkezi}

Yorumlar 0
Yorum Yap
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yapın!